KERETA EV BOLEH MENYEBABKAN CANCER (JANGAN BELI)

Jangan beli kereta ev, sebab kereta ev adalah punca cancer. Betul atu tidak?

Tidakk. Cancel, ya.

Magnetic field untuk kereta uv tak bagi any harm pada kita, sebab electromacnetic field level beliau , mostly dibawah recommended standards.

Dah alang alang kita dekat dalam topic ni, jom kita tengok mitos mitos kereta ev yang kita perlu tahu.

Harini, kereta ev tak banyak pun atas jalan. Less than 1% I say. NAMUN, dah ada beberapa Negara yang menerapkan kereta ev dekat tempat diorang. Ibarat smartphone, tak lama lagi, kita pun follow.

And kita start dengan mitos kedua, and that is

Kereta EV tak boleh travel jauh

Benda ni, ada kaitan dengan charging station dekat malaysia. Ada pam minyak, datang sekali dengan ev charger.

Belah belah kampong sikit, dengan pam hijau pun dah tak nampak. Makanya, kita yang plan untuk own kereta ev, masih lagi terbantut.

Itu satu. And satu lagi, kereta ev tu sendiri, tak boleh nak g jauh. Ada kereta ev yang ada range serendah 200 kilo.

Untuk charging station, satu good news is, reportedly, in malaysia, government is going to install 10 thousand ev charging station by 2025.

And usaha ini digabungkan bersama sector sector swasta.

And ev range pulak, 200 kilo range tu actually bukan standard harini dah. Majority ev range duduk pada 400 kilo ke atas, kecuali macam honda e.

And those yang already owned kereta ev, akan plug in ev setiap malam. Bermakna for daily use, adalah lebih dari mencukupi.

Once ev charging station dah abundance, masalah ni lebih kepada tak wujud dah. And to be honest, harini dekat area kampong pun ada dah ev charger. Kita je tak prasan.

Satu yang saya still rasa internal combustion better. Kereta ev mampu berjalan 200 kilo dengan hanya 20 minit charge.

Hebat tu hebat. Tapi isi minyak petrol baru seminit dua.

Battery EV perlu ditukar setiap 5 tahun.

Ada beberapa perkara yang biasa kita dengan pasal kereta ev ni and that is, bateri ev kena tuka setiap 5 tahun.

Sebab ye la kan. Bateri.

Understandable. Tapi in real life situation, dari report eletrek.co, dah ada lebih daripada 16 juta buah kereta ev di seluruh dunia.

And tak ada bukti yang mengatakan yang lifespan kereta ev yang mengikuti standard, which is come with cooling system, lebih rendah daripada conventional engine.

Maksudnya, ada satu zaman tu, 2010 ke 2018 macam tu, ada kereta kereta ev yang tak ada cooling system. Battery tu ye memang rosak. Benda panas, tak letak cooling. Jadi kfc la cite dia.

Bukan kereta ev harini. Lagipun most car maker akan offer kereta ev dengan warranty sampai 8 tahun dan keatas.

Kalau car maker sanggup bagi warranty selama tu, maknanya dia berani untuk cakap yang battery dia tak mudah rosak.

Us, uk, European government ban car maker daripada dispose ev battery. Diorang tak bagi sape sape pun buang battery ev.

Ye la, benda tu pollution terokkkk.

Jadi nak taknak, car maker macam tesla, terpaksa buat r&d sehabis baik untuk make sure yang ev battery bertahan sampai cik jamil ******. And yang benefitnya? Kite lah.

Charging socket berbeza beza

Driver tak boleh nak cas kereta dia dekat petronas kelana jaya, sebab dekat sana pakai soket type c. kereta dia pulak pakai soket type micro. Jadi kena gi dekat shell kucai lama.

(hurm)

Pada permulaan, ini issue yang real. Sebab masing masing ada patern dia. And masing masing nak compete dengan car maker lain.

Ini antara setback paling besar satu masa dulu, masa kereta ev tengah nak marketing secara global.

Namun, dengan campur tangan government, sekarang kita dah ada law untuk make sure semua charging station and kereta ev menggunakan standard connector yang sama.

Bermakna, hampir semua kereta ev harini mampu cas dekat mana mana charging station dekat malaysia. Cuma 1 % ev sahaja perlukan connector yang berbeza.

Kereta ev adalah environmentaly friendly

Kereta biasa, banyak keluar asap. Banyak bakar petrol. So beli kereta ev. Baik untuk alam sekitar.

Bukan untuk negara kita.

Start dengan production sahaja, kilang yang menghasilkan kereta ev perlu untuk kumpul 6 kali lebih banyak rare mineral dari kereta petrol and diesel.

Kereta ev perlu lithium, graphite, manganese, and mineral lain lagi lah, untuk motor and battery.

Proses untuk acquire rare mineral ni sahaja, dah sangat polluted, and harini, mining company guna child labor and hamba untuk bekerja dekat mining field.

Kereta petrol diesel takde pon bagi pollution and guna hamba.

Masa nak start produce, kereta petrol diesel, dekat kilang akan keluarkan 6 metric tonne of co2, per satu kereta. Dah banyak kan?

Satu kereta ev perlu  excess of 14 metric tonne of co2. Lagi jauh battery range, lagi besar co2 metric tonne yang ev factory akan keluarkan untuk satu kereta.

Environmental friendly

“tapi bang, kereta ev pakai elektrik. Kan baik untuk alam sekitar.”

Kalau kawasan tu, gunakan empangan, kincir angin, solar, as a primary source of electricity, ye betul, baik untuk alm sekitar.

Tapi kita tengok pulak malaysia kita punya electric source.

53% natural gas, bakar. 40% arang batu, pon bakar jugak, 5% sahaja empangan, and selebihnya, solar and etc.

Kita tak buat pencemaran directly dari kereta kita. Tapi nak dapatkan elektrik, malaysia dah buat pencemaran siap siap dah untuk bagi elektrik kat kita

Environmental friendly.

 

 

zakirin

3 comments

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.