5 Sebab Jangan Beli Kereta Hybrid

Ada satu time, saya cek dekat forum pasal kereta hybrid, and rata rata orang, ada pendapat yang sama:

That is, tak minat hybrid, tade sebab untuk beli hybrid, and kita sendiri tak sure, kenapa kita tak suka kereta hybrid.

Tapi saya faham kenapa. Ada something berkenaan kereta ni, yang kita rasa ada yang tak kena.

Of course, seburuk buruk perkara, tetap ada kebaikan dia, kecuali child abuse.

And walaupun kita sedia maklum dengan kebaikan kereta hybrid, harini saya nak tunjuk korang keburukan hybrid, yang paling ketara.

Kepada yang belum tahu, hybrid car adalah gabungan dua jenis drive train yang berbeza, which is internal combuston engine, dan juga electric, in single system.

Car maker nak dapatkan lebih banyak fuel economy. Jadi kereta jenis hybrid combine dengan electric motor untuk support conventional engine, and thus, longer range of travel. Everything is good. Or is it?

Kita go to our first point which is

Double trouble

Benda ni common sense geng. Kalau nak jaga awek sorang pun tak master lagi, jangan harap la nak dapat ngorat kawan dia plak.

Bila kita ada both ev motor dengan internal combustion engine, bermakna kita ada dua powertrain dengan dua specific maintenance requirement, which is ada potensi untuk jadi complicated matter bila datang masalah repair.

Tapi tak suma bad news, bad news. Walaupun ada dua powertrain, most hybrid car, ada transmission atau gearbox yang ebih simple daripada conventional engine.

Kiranya car maker dah tau hybrid kereta dia complex, diorang pun buat something untuk make sure kereta tu as simple as possible.

Still, bukan semua car maker keep it simple. Bila kita ada dalam market for hybrid car, study pasal transmission system that particular car, and cek berkenaan sejarah transmission dia.

Double trouble ni, ada kaitan dengan next point, which is

Repair cost

Maintenance cost untuk hybrid car, saya tahu and percaya, lebih rendah dari conventional engine sebab, satu, combustion engine dalam hybrid kurang active dari engine biasa, and dua, untuk electric part, maintenance jauh lebih rendah.

Bermakna, repair cost lebih rendah.

Tapi satu yang orang lupa, maintenance and REPAIR, adalah dua perkara berbeza.

Kita boleh maintain kereta kita macam tiada hari esok. Tapi kalau dah kata nak rosak tu. Rosak la jugak. Kalau dah nak accident, accident jugak. And bila rosak, kita kena, REPAIR,

Untuk ev part, majority Ev harini dapat technology daripada tesla. Sebab apa? Sebab tesla gave awy diorang punya patent, untuk orang lain guna.

Tesla punya ev, battery system dia jenis liquid cooled.

Bermakna kereta ev pun ada radiator untuk sejukkan battery. Oleh itu, dari 2 years of test dengan 200 ribu mileage tested at tesla, battery dia Cuma hilang 3% battery health.

Dari electrical standpoint, tu range yang baik

Tapi Volkswagen and Nissan, dia ada masalah kecik dekat ev tech diorang. Kereta ev diorang, tak ada cooling.

Sebabkan ni, battery health decay terlalu cepat, and datang lah class action lawsuit dari seluruh sudut dunia, sebab engineer dia lupa, yang battery gedabak tu kena ada cooling.

Start dari 2019, Nissan leaf dah ada cooling.

Bila sampai dekat motor repair, atau battery replacement, dari ringgit perspective, agak mahal. Sebab normally, battery ev belum popular dekat malaysia.

Jadi dia belum cost effective. And kita kena ingat. Kereta kita hybrid, bukan fully ev. Maknanya petrol still kena keluar duit ya tuan puan.

The point is, dalam dunia hybrid, brand kereta tu main peranan besar. Sebab tu prius popular.

And hybrid car is

Not real solution

Ye lah, kalau kata nak solution for low fuel consumption car, kenapa tak go fully ev terus. Fully ev, lansung tak payah pakai minyak dah.

Nak kata hybrid murah, tak jugak. Nak cari solution for low maintenance car, lagi lah complicated, kereta hybrid dari dua dua internal combustion, and ev.

Apa yang saya suka dengan kereta hybrid, kita ambil contoh, Honda nsx. Nsx ni, sportcar, supercar, dengan 3.5 liter engine, twin turbo v6, hybrid.

Kelebihan hybrid sports car, dia boleh jadi kereta paling bising dekat atas genting masa rpm 8000, and dia boleh jadi kereta paling senyap masa nak parking dalam rumah untuk menjaga hati jiran tetangga.

Tapi other than that, dari any standpoint, apa yang internal combustion engine and ev powered motor offer, adalah lebih baik. bukannya ev tak ada sport car.

Porsche taycan, 600 horsepower gak, walaupun fully ev.

And that is why, ramai orang tak berminat dengan hybdrid car. Jauh di sudut hati ni, bila beli hybrid, nak kena cucuk petrol. Pastu nak renyahkan plug plak.

The real solution to petrol diesel engine, to me, lebih baik engine hydrogen. Dunia harini sibuk dengan kereta ev, dengan alasan environment, sedangkan final calculation makin teruk.

Siap ada yang jadi hamba lagi untuk retrieve rare mineral. Hydrogen is better gais.

Weight doesn’t matter. Except for cars.

semakin berat sesuatu kenderaan itu, maka, semakin banyak tenaga yang diperlukan untuk kenderaan tersebut bergerak

Sebab tu f1, car maker, nak buat kereta yang seringan mungkin.

Kita semua oleh rasa beza dia bila kita drive sorang, and bila ada 4 orang dekat dalam kereta. Benda yang sama akan jadi lebih terasa bila torque output mesin kita lebih rendah.

4 orang dalam bas, tade hal. 4 orang atas kapcai, nangis beb

Hybrids on average are 15 percent heavier than standard counterpart.

Bermakna kereta yang berat 1500 kilo, bila dia hybrid, ada tambahan 225 kilo lagi beban mati. Sama dengan 3 lelaki dewasa, melekat dekat kereta kita, tak boleh nak buang. Terasa oi.

Kalau 225 kilo tak rasa berat, satu fakta ni lagi, dari teori relativity, semakin pantas object bergerak, semakin berat object terjadi. Kita panggil mass-energy equivalent.

So 225kilogram tadi tu, gudlak lah eh.

Mahal and slow

The final point ni, adalah punca orang tak beli hybrid.

Sebuah kereta hybrid adalah 20% lebih mahal daripada kereta conventional, in relative to specification. Namun, beliau pada hari ini, lebih murah daripada fully ev car.

Kita sedia maklum yang hybrid car wujud untuk jadi kereta yang fuel eficiient. Disebabkan ideology ni, kebanyakan kereta hybrid, slow.

Pilihan pilihan yang kita ada untuk price range yang mampu milik, kebanyakannya, slow. Bayar 20% lagi mahal, tapi dapat kereta slow.

zakirin

1 comment

  • Assalamulaikum, amatlah terhibur dgn video youtube awak.. Blh tahu apakah kekangan utk buat video youtube lebih kerap tuan zakirin.

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.