Suka Atau Tidak, Chinese Car Is The Future (Bye Bye JDM)

Chinese car, akan mendominasi pasaran automotive dunia.

For now mungkin kita rasa yang kereta yang datang dari Negara china sebagai kereta yang, mostly copy paste kereta macam range rover, g wagon. Kereta kereta copy. Cheap replica. Homage.

Tapi macam itu case dia harini. Sebab, untuk ev market, Chinese adalah leader dalam ev technology, sejak dari dulu.

Kita tak nampak kan? Tak nampak bukan sebab hijab tertutup. Tapi sebab satu, kita tak pakai kereta electric lagi, selain Tamiya.

Kedua, diorang lebih focus kepada domestic market, and beberapa Negara yang focus kepada kereta ev.

Macam contoh, Negara Norway. Norway adalah salah satu Negara yang sangat menyokong ev sebagai vehicle power source, instead of internal combustion.

And china sebagai pengeluar terbesar ev dengan harga yang lebih affordable, naturally, Norway harini penuh dengan kereta china.

Tapi kita bukan nak cerita pasal ev je. Tamiya skala kereta. Tak. Kita nak relate skali dengan conventional engine jugak.

Kita nak tengk pasa chnese car manufacturer yang kita nak tau, and for sure, kereta yang akan dikenalkan dekat seluruh dunia, in near future

Dekat china, diorang ada diorang punya version sendiri untuk tesla. Elon musk punya version pun ada. Tapi kita nak cite pasa kereta dia. Nama dia NIO.

NIO

Nio start jual ev car pada tahun 2014, 4 tahun selepas elon musk lancer kan first mass produce ev car. Business model pon sama. Dia start masuk market dengan jual sports car.

Nio, dengan assist dari diorang punya formula a e division, create nio ep9, and  buat time attact dekat nurburgring. Record yang nio dapat, is 6 minutes, 45.9 seconds.

Kalau nak banding dengan tesla, tesla model s plaid  create record of 7 minutes, 30.9 seconds. Perbezaan hampir seminit

Start dari sini, nio mula berbeza dari tesla. Nio, dia ada network of battery swapping stations. Maknanya, untuk kereta nio, kita owner actualy boleh remove battery pack yang ada dalam kereta, and swap dengan battery baru yang fully charge.

Ni memang membantu. Sebab masalah kereta ev, yang takde dekat combustion engine, charging kereta ev makan masa. Siap nak kena lepak starbak la bila nak cas bateri kereta.

Bila nak full baru boleh bawak balik kereta. Kalau sehari 4 kali cas kereta, maknanya 4 kali la kena beli stabak. Migraine beb.

Dengan features detachable battery, owner tak perlu untuk menunggu kereta sampai fully charge sebelum berjalan.

Nio bukan famous dekat china sahaja. Norway pun sama. Dengan planning untuk kembangkan ev network ke seluruh Europe menjelang 2025.

And kita macam biasa lah. Diorang pakai dulu, kita ambik sisa nanti.

Geely

Next car manufacturer yang akan dominate, is, korang pun tahu, geely. Diorang own Volvo, polstar, proton, and race car favourite saya, lotus.

Another thing yang geely own, pernah tak tengok taxi hitam, yang dekat London? Selalu, kita nampak, dekat…..youtube. kereta ni pon, harini, owned by gely.

Kita tahu, yang Volvo, is from Sweden. Sweden ceo, Swedish design, Swedish cars. Tapi in the end, the final trigger, datang daripada geely, which is china.

Sama lah jugak dengan range rover. Luxury brand, luxury history. Tapi final trigger is from tata, indian brand.

Daripada ownership ni, kita boleh nampak implikasi dia dari segi design. Dengan Volvo being subsadiaries of geely, harini kita nampak Volvo punya design language dekat kereta geely, and proton.

Tengok x70, dengan x50. Jadi kepada yang rasa tak boleh terima, kereta china makin banyak dari kereta jepun, jangan risau. Bukan malaysia je macam ni. Satu dunia pun jadi benda sama.

And car maker seterusnya yang mendominasi market dunia as a chines brand, would be great wall motors. Dekat malaysia GWM masuk dengan nama haval. Panah dengar kan.

Dekat glenmarie ada showroom dia. Kosongg je. Tapi tak lama lagi, dia nak masuk dengan model baru.

Great Wall Motor

Generated by pixel @ 2022-05-12T06:59:38.981668

Untuk market Australia, great wall ni sama famous macam kia Hyundai kalau dekat kita. Dekat sana, dia market dengan nama GWM. Commonly suv and 4×4.

Ada satu model dari great wall ni, nama dia tank. Kalau geely ambik rupa rupa range rover, gwm obviously gunakan jeep sebagai diorang punya homage.

And reason kenapa orang membeli kereta ni, sama sahaja dengan reason orang membeli kereta china yang lain. Sebab harga yang lebih rendah. Biasanya half dari European car maker.

Ada yang sampai 1/3 harga pun ada.

Mungkin ada kekurangan dari segi quality, after sales, safety. Tapi kalau tengok balik, macam mana jepun masuk market automotive tahun 60an, macam nil ah. Sebijik. Tiru kereta Europe, and cukup time, buat identity sendiri

Berbalik kepada ev tadi, for sure power source completely different dari combustion engine. Bermaknya car maker yang nak start jual kereta ev, perlukan new powertrain yang tak pernah ada sebelum ni.

Disebabkan skala untuk mass produce eve cars terlalu besar, car maker kena outsource battery and power train. Korang agak dari mana dorang daapt battery? China.

Korang boleh tengok car maker prodcure battery macam mana. And in the end, some how, mesti daripada china jugak. Kecuali tesla and GM.

Instead of outsouring, diorang buat manufacturing plant sendiri.

Bercakap pasal battery. Korang biasa dengan yang kereta ev ni baik untuk environment. Tapi kalau nak tahu, ev battery perlu datang dari rare minerals.

Lithium, cobalt, nicel, graphite, and manganese. Berbanding internal combustion engine, kereta ev perlukan 6 kali lebih banyak rare mineral.

Bermakna earth mining perlu dilaksanakan 6 kali lebih besar dari biasa. Harini, kereta ev merangkumi sebanyak 2.5% sahaja di jalan raya.

And dunia dijangkakan untuk mempunyai ev sebanyak 50% masa 2030 nanti. Kalau betul benda ni terjadi, bermakna kawasan untuk mining akan jadi berpuluh kali ganda lebih besar dari sepatutnya.

Pernah tengok kan movie yang orang zaman dulu jadi hamba, pecah batu. Harini, untuk cobalt mining, dah ada balik scene yang sama dekat kawasan Africa.

Sebelum kereta ev wujud, takde pun hamba macam ni. Mining pon makin besar, orang pun jadi hamba. Ev, car of the future.

 

 

zakirin

2 comments

  • แหล่งรวมเกมพนันออนไลน์ค่าย pgสล็อต มีเกมออนไลน์หลากหลายรูปแบบ หลากหลายสไตล์ ให้เลือกเล่นกว่า 100 รูปแบบ พร้อมมอบความสนุก ให้กับผู้เล่นทุกท่านแล้ววันนี้ นอกจากนี้ยังจัดเต็มทุกโปรโมชั่นแจกให้สมาชิกทั้งเก่าและใหม่ให้เลือกรับอีกด้วย

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.