Apple Hampir Siap Dengan Kereta Pertama

Apa persamaan apple dengan sony? Dua dua adalah giant tech company, and apparently, harini kedua duanya dah mula masuk ke pasaran automotive.

Brand buah seringgit ni, kita semua kenal sebagai brand yang muncul dengan penuh kejutan. dari situ apple mula menjadi sought-after gadjet item.

Tapi macam mana pulak dalam automotive industry? Apa yang kita tahu, so far?

Banyak silicon valley company harini, cuba untuk masuk ke pasaran automotive. And kita boleh nampak sebab dia, bila kita tengok financial side dari dua industry ni.

Dalam smartphone market, industry ni ada market pool sebanyak 715 billion dollar. Namun, pool dia tak sebesar automotive market, which is sebesar 10 trillion dollar.

Market cap auto besar. Tapi kenapa baru harini gadjet company nak nyibuk dalam dunia kereta mengereta ni? Jawapan dia adalah tesla.

 

Kita nampak yang tesla sebagai kereta electric yang akan revolutionise auto industry dengan whole new electric power train. Tapi kereta electric tu sendiri dah wujud sama lama dengan kewujudan kereta dari tahun 1890an.

Kereta polis pertama dunia, adalah kereta electric, tahun 1899, dengan kelajuan maximum 23 kilometer per hour. That’s how old electric car history is.

And naturaly, gadjet company akan memilih power source yang lebih associate dengan gadget company which is battery and electric

Once  tesla Berjaya untuk buat mass produce ev car pada than 2010 untuk kali pertama dalam dunia, dengan model S, masa elon musk tengah syok tu, gadjet company pon syok gak, tapi senyap senyap.

Sebab diorang tau, pintu multiverse diorang dah terbuka luas untuk diorang keluar. Tesla dah create branch yang tak pernah wujud sebelum ni, and apple akan guna peluang yang ada untuk masuk dalam auto industry.

Tapi buah seringgit ni, bukan sekarang baru ada nawaitu nak buat kereta. Mendiang steve job dah plan and tunjukkan minat seawall 2008 lagi. This news sahaja ayng keluar sejaka beberapa tahun kebelakangan ni.

Masalah masa tu, 2008 bukan taun yang sesuai untuk steve job start jual kereta. Ini time major car company ,  GM, ford, Chrysler, tengah filekan bankruptcy.

Steve job just simpan je hasrat tu dulu. 2007 taun yang agak baik untuk apple. Jadi ultimately, dia keep on building brand dengan gadjet yang ita tahu harini.

Sumber paling latest yang kita dapat is, apple akan mula production kereta dia seawall 2024, and duduk dalam market setahun selepas tu.

Strategy apple dah bermula masa tahun 2014, and apple start secret project dengan codename “project titan”. Dalam project ni, dia employ 1000 car expert untuk first ever apple car.

Project titan ni, key movement apple sekarang, for now, project titan dah invest 1 billion dollar dekat ehailing china. Ini indication besar apple yang apple cuba untuk study market automotive.

Plus, 1000 orang yang apple titan employ tu, adalah bekas staff, samada dari blackberry, nasa, atau tesla sendiri.

Untuk branch tesla ni, disebabkan transition pekerja diorang kepada apple terlalu direct, even elon musk pun ada cakap, apple is tesla graveyard. Maknanya, sapa yang tak Berjaya stay dalam tesla, comfirm gi kat apple.

Bunyi macam elon musk nganjing, tapi dia sendri sedar and takut, sebab as for today, thanks to the employer, harini apple ada tesla punya autopilot blueprint, powertrain, mechanical design, firmware and supply chain manager.

Apple dah makin dekat dengan real production dari yang  kita sangka

Untuk production,sebelum ni kita dengar kia and Hyundai as wakil production. Tapi end up Hyundai takjadi. For now kita ada 4 contender for production which is foxconn, magna steyr, luxshare, and Lg.

Foxcon adalah current supplier untuk apple iphone, and bila elon musk dapat tau yang apple nak buat kereta, elon cakap ingat senang ke, bukannye apple boleh gi dekat foxxcon and cakap, saya nak buat kereta.

Tapi turns out foxconn bukan supplier gadjet je, dia pun supplier geely.

Magna steyr, untuk yang tak tau, 3rd party production paling besar dunia, yang buat supra, bmw, g wagon. And Lg, tv dia buat, ev supplier tesla and gm, dia jugak.

So nanti kita tengok lah, apple pilih yang mana as main con dia.

Ada dua benda yang tengah jadi sekrang which is google, PON  work on self driving car, and tesla, silicon valley startup is gaining more attention than ever.

Uuntuk apple, movement yang buah singit ni buat, boleh kata agak slow, and seingat saya, automotive brand yang move too slow, agak dalam kerugian sekarang.

Macam contoh, lexus lfa. Ini kereta yang sangat hebat, literal perfect sounding car. Tapi disebabkan lfa technology and design yang terlalu lambat, setiap lfa yang dijual, lexus rugi.

Bayangkan jual barang and rugi. Tu jadi bila r&d dalam automotive industry terlalu lama.

And so far apa yang saya concern, speculation untuk apple strategy is, breakthrough battery technology, and self driving car. Tapi masalah dia, benda ni bukan lagi wow factor function untuk kereta harini.

Waymo, alphabet google punya company, untuk 2020 sahaja, dah charter 628,838 miles untuk lidar tech.

tapi apple charter Cuma 18,805. Nampak tak. Apple nak jadi the first in everything. Tapi nampak gaya, selain daripada apple beli waymo tech, kita takkan boleh cakap yang apple as leader in auto world.

Apple, kita memang tau pun, yang dia adalah trendsetter dalam dunia  gadjet. Even harga 1000dollar mark ke atas untuk smart phone pun, apple yang start and normalize.

Jadi apa yang apple akan jadi untuk trendsetting dalam dunia kereta, tu kita tak tau.

Saya jangka yang apple susah untuk bertahan dalam dunia automotive, sebab apple dah tua dalam dunia high tech. dulu, ye, trend setting.

Harini, rebrand je benda benda yang Samsung and brand cina lain buat. The only thing yang apple strong is, branding and marketing.

Jadi kita akan tengok, walaupun harga apple car comfirm mengarut, adakah apple akan masuk dalam dunia automitve sebgai trendsetter, atau brand marketing semata mata.

zakirin

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.