4 Petanda Enjin Kita Ada Masalah Besar

December 2020, Hyundai and kia disaman dengan amount 210 juta dollar atas sebab kegagalan untuk recall 1.6 juta kereta dengan engine problems. Recall  tu termasuk dengan kereta dari tahun 2015 ke 2017.

Itu, kereta yang memang lahir lahir terus problem. Setiap combustion engine dalam dunia ni, akan ada engine problem. Tak datang harini, dia datang nanti.

Tapi sekarang ni kita nak tau, problem yang mana yang bagi masalah besar? Macam mana kita nak tau? Boleh elakkan tak?

  • Misfire

Electric equipment of the engine of a modern car. Ignition coils mounted on the engine, wiring harnesses, control sensors. Diagnostic and electrical work.

Engine misfire ni maksudnya  satu atau lebih engine cylinder tak produce power. Satu engine kereta, biasa, dia  ada 4 cylinder. Bila satu rosak, keluar lah term misfire.

Tak produce power tu maknanya tak ada combustion berlaku dalam cylinder, bila patutnya ada combustion. Setiap cylindeer engine kita, ada timing yang berbeza beza.

Masa cylinder satu tengah sedut air fuel mixture, time tu, cylinder dua dah tengah compress, cylinder 3 tengah terletup, and cylinder 4 dah keluar exhaust dah pun. Macam tu lah cycle engine

Jadi kita bleh expect lah apa yang akan jadi bila kereta kita misfire. Satu cylinder tanpa letupan akan buatkan cylinder lain terpaksa bekerja dengan lebih kasar.

Kita boleh rasa sendiri yang tak pasal pasal engine rasa jerking, even masa idling. Nak pecut rasa begegar and perlahan. Pastu keluar engine light pulak. Macam ye dah ni engine misfire.

Tapi tunggu dulu. Tak semestinya  symptom tadi tu, punca misfire, sebab kereta yang terasa kasar mempuyai lebih 25 punca. Tayar, suspension, mounting.

Kereta kita dah datang dengan sensor and ecu untuk bekerja dengan lebih efficient dan memudahkan untuk pinpoint exact problem kereta.

Instead of main teka teka, main tanya tanya dekat facebook, diagnose dulu dengan obd2 scan tool. Tade scan tool, mintak bengkel cucuk. Dalam 20 30 ringgit.

Dari situ, keluar je code p0300, COMFIRM. Cylinder misfire.

Besar ke masalah p0300?  Engine misfire ni, Antara sakit kereta yang akan berjangkit. Mula2 cylinder sakit, tak lama lepas tu, catylic converter sakit, lepas tu engine internal sakit. Last last gaji kita yang sakit. (badumtss)

Tapi still, code p0300 punya chapter masih luas. Kita kena cek dulu, apa punca sebenar cylinder misfire. Paling common ada 3.

Samada fuel injector fail, atau spark plug dah tak spark api, atau oxygen sensor fault. O2 fault, biasa kat scan tool dah suruh tukar pun.

Fuel injector, paling senang and free, switch fuel injector dekat cylinder yang problem, dengan cylinder lain. Buang fault code, drive kejap sampai keluar engine light, cucuk scan tool balik.

Kita nak tengok, still dekat cylinder sama ke misfire. Kalau tempat misfire cylinder dah berubah, maknanya fuel injector yang punca and perlu dituka.

Kalau scan tool cakap tempat sama lagi, swich spark plug, atau tukar spar plug. Most of the time, ini masalah dia. Walaupun nampak macam spark plug ni kecik, tapi kecik kecik ni la yang akan jadi besar.

  • Engine Running Lean

Sebab tu kita kena cek problem kereta dengan scan tool, bila kereta tak accelerate dengan baik. sebab petanda number dua, ada symptom yang sama jugak, which is running too lean.

Engine kereta perlukan air, fuel ratio yang betul untuk dapatkan combustion yang paling optimum. Mectric paling center is 14.7:1. Untuk setiap satu gram minyak, dia akan bercampur dengan 14.7 gram udara.

Once udara masuk lebih banyak dari sepatutnya, and minyak tak berubah, dari situ kita panggil lean mixture.

Ataupun udara tak berubah, tapi minyak masuk berkurang dari sepatutnya. Sama jugak kita panggil lean mixture.

Minyak, secara general, menyejukkan and lubricate metal part, termasuklah petrol and diesel. Bila terlalu lean mixture, at high rpm, cyinder akan overheat, and pendekkan hayat engine overall.

Tambahan, kita boleh tahu yang engine running lean bila engine dah susah nak start, engine jerking and slow acceleration. Symptom yang hampir sama dengan misfire. Sebab tu diagnosis tu penting.

  • Coolant Leak

Another big problem, especially dekat malaysia kita, adalah coolant leak. Engine kita disejukkan dengan dua cara, air cooled ataupun water cooled.

Air cooled, macam motor ex5, yang ada sirip sirip dekat engine tu, tu air cooled. Untuk engine kecik, tak ada masalah.

Bila engine besar macam Harley, idling, panas tu akan buatkan kaki kita, rasa macam nak jadi French fries. That’s why semua kereta harini, akan guna water cooled engine.

Water cooled fluid, ataupun kita biasa panggil coolant, akan circulate around the engine, untuk dissipate heat, and disejukkan semula dengan radiator.

Coolant ni, dia punya consistency hampir sama dengan air. And coolant pun biasanya bercampur pun dengan air. After some months, coolant punya quantity akan berkurang sikit. Sikit je. Bila dah below reserve, simply top up collant .

Tapi, kalau tengah bawak kete, keluar temperature merah, tu bukan coolant kurang dah tu. Kalau tak thermostat rosak, coolant leak.

apa jadi kalau engine overheat? Optimum operating temperature untuk engine kita, 85 degree to 105 degree celcius.

Engine yang melebihi suhu optimum, akan bagi permanent damage, kebiasaaanya pada engine head yang terbentuk dari panas. Masa tu metal expands.

Piston, valve, bearing,  metal part sekeliling cylinder akan berkembang, sekaligus memberi permanent damage to engine. Bahaya kan. Jaga coolant.

Kalau coolant tak menitik kat undertray, tapi coolant cepat sangat kering, cek dipstick minyak hitam dengan transmission fluid.

Kalau distick tunjuk teh Tarik instead of minyak sahaja, dah sah yang coolant leak masuk ke dalam engine oil compartment.

  • Minyak Hitam Berkurang

Bercakap pasal engine oil, last thing yang kita kena concern adalah engine oil yang berkurang.

Kalau kita drive, and boleh dengar engine keluarkan bunyi clunking atau macam benda berlangar2 dalam engine, lepastu ada keluar bau minyak dalam cabin, berenti tepi tutup engine. Tu petanda engine ada masalah BESAR.

Engine yang lebih baru, dia punya internal lebih banyak ruang ruang kecik untuk engine oil lalu. Bermakna pemilihan minyak hitam engine harini lebih crucial daripada engine yang lama.

Tapi bila minyak hitam dah tak lalu lansung, makin banyak part part dalam engine, yang tidak dilincirkan.

Kalau dah tak terlincir, besi bertemu besi je lah. Dia keep on bergesel Antara satu sama lain, and kalau piker logic, sekejap je lah engine tu. Dari tu engine internal satu satu mula rosak.

Kalau engine oil tade bocor dekat bawah, biasanya engine oil termasuk melalui head cylinder gasket, and terbakar sekali dengan petrol. Gasket yang duduk diantara head dengan block dah crack, and engine oil masuk dalam cyinder head

 

 

zakirin

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.