7 Mitos Minyak Hitam yang orang bodoh percaya

Minyak engine, minyak hitam, motor oil, engine oil. Semuanya dengan nama berbeza, tapi essentially, dia benda yang sama. Tapi satu benda pasal minyak hitam ni, dia ada beberapa mitos yang orang mati mati percaya.

 

TUKAR MINYAK KALAU GELAP

Engine oil akan jadi gelap apabila dia exposed to high engine temperature, and oxidize. And then, bila engine ada byproduct dari combustion, dia blend sikit dengan miyak hitam. Thats normal.

Kalau kita cek dekat dipstick, minyak dah gelap, bermakna kita dah kena tuka minyak hitam. Betul atau salah? Salah. Engine oil akan jadi gelap apabila dia exposed to high engine temperature, and oxidize. And then, bila engine ada byproduct dari combustion, dia blend sikit dengan miyak hitam. Thats normal. Colour gelap tu sendiri tak menentukan minyak hitam kita dah rosak. NAMUN, kita kena cek, berapa kotor minyak hitam kita. Kalau minyak hitam kita nampak macam terlalu likat, and berpasir kecik kecik, ye. Kena tuka cepat cepat.

LAGI LIKAT, LAGI TAHAN ENGINE

Nak tahan lama, pakai minyak hitam likat. So tak senang bocor. Betul atau tidak? Pon tidak. Minyak hitam dengan viscocity lebih likat sesuai untuk engine yang lama, dengan part yang dah mula rosak. Kalau cakap, kereta kita kereta baru, and guna minyak yang lebih likat dari sepatutnya, dia boleh buat engine life, decrease degan lebih cepat. Kereta modern banyak recommend lower viscoity oil, sebab better fuel efficientcy, and car maker lebih tau berkenaan engine kita, sebab dia yang buat engine kita.

 

SEMUA ADDICTIVE SAMA

Ramai yang ingat, oil addictive tu semua, sama. Salah lagi. Hmmmm. Engineer create addictive yang berlainan, untuk membantu engine, dalam perlbagai jenis cara. MAcam contoh, ada addictive yang sesuai, untuk perform dengan lebih baik ,under high pressure, macam racing. Ada jugak addictive yang buatkan kereta lama, bertahan lagi lama, dengan cara preserve any seal, yang in contact dengan engine oil. Setiap addictive, ada kerja dia yang tersendiri. Dia bukan macam sabun….10 dalam satu. (wink)

 

Satu lagi mitos pasal addictive, addictive improve engine performance~.  Addictive sangat membantu untuk maintain engine health, tapi dia tak add horsepower pada engine.

MINYAK FULLY BUAT ENGINE LEAKING

Engineering fully harini sangat berbeza, and provide lebih banyak protection dari conventional oil, especially on xtreme condition.

Minyak fully boleh buat engine leaking, sebab minyak fully nipis. Iye dokkk.  Satu masa dulu, taun 70an, masa fully mula mula keluar, engine jadi lagi cepat wear and tear, dekat seals and gasket. Tapi harini, fully bukan macam fullly 50 tahun lepas. Dok supo mulo. Engineering fully harini sangat berbeza, and provide lebih banyak protection dari conventional oil, especially on xtreme condition.

 

PAKAI FULLY, JANGAN TUKAR SEMI

Ada orang cakap, kalau dah pakai fully, tak boleh tuka semi. Ini pon mitos. Benda ni common untuk orang tuka fully dengan semi. Cuma make sure untuk ingat yang kita perlu tuka lebih kerap bila engine kita guna minyak semi.

 

TAK PERLU TUKAR OIL FILTER

Kalau sebelum ni dah tuka oil filter, lepas ni kena tuka lagi tak?. Oil filter buat kerja yang sangat penting, iaitu elakkan kotoran dari engine. Tapi oil filter performance, biasanya dicipta untuk bertahan satu oil cycle. Jadi adalah sepatutnya kita tuka oil filter, setiap kali tukar minyak hitam

zakirin

Add comment

Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.